Следвайте Гласове в ТелеграмНа 5 април, петък, от 9.30 часа в

...
Следвайте Гласове в ТелеграмНа 5 април, петък, от 9.30 часа в
Коментари Харесай

Радев вика в петък Главчев и парламентарните групи за консултации

Следвайте " Гласове " в Телеграм

На 5 април, петък, от 9.30 часа в осъществяване на чл.99, ал.5 от Конституцията президентът Румен Радев ще се срещне на „ Дондуков " 2 с претендента за длъжностен министър-председател Димитър Главчев, на който на 30 март разпореди да предложи състав на служебно държавно управление. В сходство с главния закон на България президентът ще организира наложителните съвещания с представители на парламентарните групи в 49-ото Народно заседание, оповестиха от прессекретариата на президентството.

Миналата събота президентът Радев разпореди публично на претендента за длъжностен министър-председател Димитър Главчев да предложи състав на служебно държавно управление.

" Този мандат би трябвало да бъде изпълнен до седем дни ", акцентира президентът и съобщи, че нито непосредствено, нито индиректно ще взе участие в съставянето на държавно управление. 

" Ще показва състав на държавно управление, равно далечен от всички политически сили - от специалисти, неопетнени, некорумпирани и с положително име в обществото. Сигурен съм, че такива хора има и във ведомствата, и в министерствата, които могат да поемат тези функционалности ", подсигурява пред Радев Главчев и добави: " Напълно съм наясно, че главната функционалност на служебното държавно управление е организирането на почтени избори, само че главната функционалност на всяко ръководство е да усъвършенства живота на жителите. Ще продължа да одобрявам евроатлантическия път на България. Ще направя по този начин, че да не се срамувате при подписването на указа за държавно управление ". 

Източници: " 24 часа ", epicenter.bg

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР